Teddy barkrukken

Lees meer

Grote kans dat je nu veel te weinig gebruikmaakt van jouw gezellige bartafel. Omdat de barkruk toch niet zo lekker zit als dat je had verwacht. Het uitkiezen van de juiste barkruk kan daarom best lastig zijn. Hoe hoog mag deze zijn? Wat is de juiste afstand tussen de barkrukken? En wil ik een barkruk met of zonder rugleuning? 

Om jou hiermee te helpen hebben wij de meest gestelde vragen op een rijtje gezet en beantwoord.

Welke hoogte moet een barkruk hebben?

Om de juiste hoogte te bepalen, spelen hier 3 belangrijke factoren mee:

  • Stap 1: meet de hoogte tot de bovenkant van het blad
  • Stap 2: Haal van deze hoogte +- 30 cm af
  • Stap 3: Bekijk de zithoogte van de barkruk

Ter voorbeeld: Stel, je bartafel is 110 cm hoog. Dit betekent dat de optimale zithoogte van de barkruk voor aan deze bar +- 80 cm is. In dat geval past bijvoorbeeld de barkruk Cliff Bouclé van Eichholtz met een hoogte van 78.5 cm perfect aan jullie bartafel!

Hoeveel barkrukken kan ik aan mijn bar kwijt?

Comfortabel dineren met de juiste hoeveelheid mensen aan jouw bar? Ons advies is om een zitruimte van minimaal 60 centimeter vrij te houden aan de bar. Dit geldt overigens ook voor aan de eettafels. Mocht jouw bartafel 120 cm breed zijn, dan adviseren wij om hier bijvoorbeeld 2 Cliff Bouclé barkrukken te plaatsen van 51 cm breed. 

Wanneer kies je voor een barkruk met rugleuning?

Zou je graag meer tijd door willen brengen aan jouw bartafel? Of dient het als vervanging voor jouw eetkamerstoelen? Dan raden wij zeker een barkruk aan met rugleuning. Dit zorgt uiteraard voor meer comfort en bevordert de lichaamshouding. Het is daarnaast natuurlijk een kwestie van smaak. En straalt een barkruk met rugleuning net wat meer luxe uit. 

Welke barkruk past binnen mijn interieur?

Een bar dient grotendeels om te ontspannen en genieten. Je kunt dan kiezen voor een kleur die opgaat in de omgeving of juist een opvallende kleur om jouw ruimte meer accent te geven. Kies bijvoorbeeld voor de gekleurde velvet stof barkruk Avario green van Eichholtz voor een absolute eyecatcher in jouw huis. Of zoek je juist een tijdloos en modern design? Ga dan voor een wit of grijze Cliff Bouclé barkruk van Eichholtz, deze passen bij elk interieur. 

Home Stoelen Teddy stoelen Teddy barkrukken