0 Winkelmand

Vind de juiste eetkamerstoelen

Goede eetkamerstoelen zijn geen overbodige luxe. Onbewust brengen we nogal wat tijd door aan tafel: een gezellig diner met vrienden, samen eten met de kinderen of een momentje voor jezelf. Het is daarom belangrijk dat er eetkamerstoelen worden gekozen die passen bij de sfeer van het huis. Ook moeten deze stoelen zorgen voor comfort en een fijn gevoel. Maar hoe pak je dit precies aan? We leggen het graag uit in dit blog.

Breng jouw wensen in kaart

Je hebt vast al een idee van hoe alles komt te staan straks als de eetkamer af is. Maar passen de stoelen die je op het oog hebt ook echt in dit interieurplan? Stel nu dat de eetkamer vrij klein is maar je zelf graag grote eetkamerstoelen wilt. Misschien dat het wel mooi staat om dan 4 stoelen te nemen in plaats van 6. Zo oogt het kleine toch nog ruimtelijk. Of misschien is het wel mooi om niet alleen stoelen te nemen maar ook een eetbank? Het helpt vaak om dit soort ideeën uit te tekenen op papier. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoe alles straks moet staan en hoe je de ruimte moet benutten.

Passen mijn stoelen bij mijn tafel?

Het is niet geheel onbelangrijk dat de nieuwe eetkamerstoelen matchen bij de eettafel. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte en vorm van je tafel. De eetkamerstoelen moeten wel mooi onder de tafel passen namelijk. Ook passen er onder sommige tafels meer stoelen dan onder andere tafels. Een kruispoot tafel is minder geschikt voor een groot aantal stoelen dan een ronde tafel. Ook moet de kleur van de tafel matchen bij de eetkamerstoelen. Onze experts geven je graag advies over het combineren van verschillende kleuren in de eetkamer!

Mix and match

Door verschillende stoelen te kiezen voor de eetkamer creëer je een speelse uitstraling. Let er wel op dat je materialen en kleuren kiest die bij elkaar passen. Zo voorkom je dat een eetkamer te druk wordt. Ga bijvoorbeeld voor neutrale kleuren wanneer je ervoor kiest om ook verschillende materialen te gebruiken. Ook zie je steeds vaker dat antiek wordt gecombineerd met nieuw. Naast dat deze look stijlvol is, is het ook nog eens duurzaam om de oude antieke stoelen te gebruiken in plaats van alles nieuw te kopen. Het is wel belangrijk dat het contrast goed te zien is tussen de oude en nieuwe eetkamerstoelen. Kies dus bijvoorbeeld niet voor nieuwe stoelen in dezelfde kleur als de antieke eetkamerstoelen. Er zijn nog eindeloos veel combinaties die je kunt uitproberen. Neem anders een een kijkje op onze shop the look pagina.

Aangezien er behoorlijk wat interieurtrends zijn die nogal snel kunnen veranderen geven wij als nummer 1 advies dat het belangrijk is om een goede basis te creëren. Tijdloze kwalitatieve eetkamerstoelen gaan lang mee, zijn duurzaam, en goed te combineren met de wisselende trends. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt contact met ons opnemen via info@solfelt.nl.

Home Inspiratie Woontrend Vind de juiste eetkamerstoelen

Welkom bij Solfelt

Meld je aan bij de Solfelt community en ontvang unieke voordelen.

  • 5% korting op je eerste aankoop
  • Toegang tot exclusieve deals
  • Als eerst de nieuwe collectie
  • Inspirerende nieuwsbrieven
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Eichholtz teddy - Solfelt