0 Winkelmand

Urban jungle

De woontrend Urban Jungle is een enorm populair, zeker in de grote steden. Dat is ook niet zo gek, want Urban Jungle betekent letterlijk ‘jungle in betonnen steden’. Bij deze woontrend is er één kernwaarden; planten. Urban Jungle is goed te combineren met diverse woonstijlen, zoals Hotel Chique en Industrieel. Hierdoor is het een vrij gemakkelijke woontrend om toe te passen. Wil jij meer weten over deze tropisch-achtige trend? Lees dan vooral snel verder!

Wat houdt Urban Jungle in?

Ben jij een echte plantenliefhebber? Dan is deze woontrend echt iets voor jou. Urban Jungle is te creëren door simpelweg een aantal planten in je woonkamer te zetten. Dit mogelijk allerlei planten zijn, maar de voorkeur bij deze trend gaat vooral uit naar tropische planten, zoals een bananenplant of een Strelitzia. Combineer de meest uiteenlopende planten met elkaar en zet ze samen op een kast, plank of gewoon op de grond. Hoeken worden zonder enige moeite opgevuld met een een stijlvolle Alocasia plant en lege muren krijgen meer kleur door sierlijke hangplanten. Combineer planten met grotere bladeren met planten met kleinere bladeren en zet of hang ze op verschillende hoogtes. Hierdoor krijgt jouw interieur een speels en levendige touch. Hoe groener je interieur, hoe beter jouw Urban Jungle. 

De voordelen van Urban Jungle

Zoals velen van jullie wel weten zijn planten enorm gezond. De groene organismen zorgen er namelijk voor dat de lucht in de ruimte constant wordt ververst. Hierdoor creëer je een gezond leefklimaat. Daarnaast zorgen planten voor een prettige werksfeer, wat fijn is wanneer je veel thuis werkt. Ook brengt het groen van de plant sfeer in de ruimte, wat goed is voor je gemoedstoestand. Hierdoor zijn planten op allerlei plekken functioneel: in de slaapkamer, woonkamer en werkkamer. Zelfs in de badkamer kunnen planten een hele toevoeging zijn! 

Bij het neerzetten of ophangen van de planten, is het handig om rekening te houden met het licht. Zo zijn er planten die juist veel licht nodig hebben, maar er zijn ook planten die juist niet goed leven op te lichte plekken. Zo werkt het ook met vocht. In de badkamer is het slim om een plant neer te zetten die behoefte heeft aan veel vocht, zoals Varens! 

Feit: Wist je dat een plant zorgt voor ontspanning? Het is daarom erg functioneel om een plant in je slaapkamer te zetten! Wakker worden in je eigen Urban Jungle…

Silk-ka’s Urban Jungle 

Om deze groene woontrend in huis te halen heb je niet perse groene vingers nodig. Je kan de Urban Jungle ook in huis halen door kunstplanten neer te zetten! Deze hoef je niet te verzorgen met water, zon en plantenvoeding. Het creëren van een Urban Jungle is nog nooit zo makkelijk geweest. Wel is het handig om de planten af en toe af te stoffen.

Silk-ka heeft een aantal prachtige zijden kunstplanten in het assortiment die haast niet te onderscheiden zijn met echte planten. Altijd al gedroomd van een bananenplant, maar lukt het je maar niet om deze in leven te houden? Bekijk dan de Bananenplant van Silk-ka! Deze zijde plant brengt in een keer een tropisch Urban Jungle sfeer bij jou in huis. 

Urban Jungle meets Hotel Chique

De woontrend Urban Jungle is met diverse woonstijlen te combineren. We kennen allemaal wel de combinatie met industrieel, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden! Zo kan de Urban Jungle woontrend ook prachtig uitkomen in een Hotel Chique interieur! Een belangrijke kleur in de woonstijl Hotel Chique is groen, laat dit nou ook precies de kleur van vele planten zijn! Om het gestylde interieur een levendige draai te geven voeg je hier en daar een aantal planten toe. Kies bijvoorbeeld dan voor een grote Strelitzia plant of een sierlijke Palm

Welkom bij Solfelt

Meld je aan bij de Solfelt community en ontvang unieke voordelen.

  • 5% korting op je eerste aankoop
  • Toegang tot exclusieve deals
  • Als eerst de nieuwe collectie
  • Inspirerende nieuwsbrieven
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Eichholtz teddy - Solfelt