De voordelen van kunstplanten

Silk-ka | Solfelt.nl

Ben jij ook zo gek op een urban woonstijl? Dan ben je er waarschijnlijk al achter gekomen dat planten en bloemen hierin een grote rol spelen. Groen geeft een levendige uitstraling aan je interieur. Maar helaas zijn we niet allemaal gezegend met groene vingers… Planten onderhouden is nog een hele klus. Om toch een exotische jungle-sfeer in je woning te creëren, kun je kiezen voor zijden planten en bloemen. Nu snappen we dat je twijfelt aan een kunstplant. Je wilt natuurlijk niet dat je woning vol staat met lelijke kunstplanten! Daarom raden wij je aan om zijden planten van Silk-ka te kopen. Wij hebben de grootste voordelen van deze zijden planten voor je op een rij gezet. 

1. Geen onderhoud

Voor de meeste mensen is dit de belangrijkste kenmerk van een zijden plant; ze hebben geen water nodig. Ook hoef je de zijden planten geen voedingsstoffen te geven, om te potten of af en toe in de zon te zetten! Kortom; je hoeft geen groene vingers te hebben. Zo nu en dan is het fijn om er een doekje overheen te halen, om het stof te verwijderen. But that’s it!   

2. Lang genieten 

Verse bloemen zijn prachtig, maar na een week of twee gaan ze vaak al hangen… Voor je het weet moet je ze in de groene kliko gooien. Bij zijden bloemen is dat niet het geval. Wanneer je zijden bloemen van Silk-ka aanschaft, gaan ze zeker tientallen jaren mee! Ze verwelken niet, schimmelen niet en hoeven geen vers water. Al deze handelingen kun je vergeten wanneer je kiest voor zijden bloemen. Hierdoor kan je nog meer genieten van het groen in huis! 

Echte planten gaan over het algemeen langer mee dan een bos bloemen. Maar dit is niet bij iedereen het geval. Het is nog best lastig om een plant goed te verzorgen. De een moet iedere week water, de ander één keer in de maand. De ene plant mag wel in de zon, de ander doet het juist goed op donkere plekken. Wanneer je de planten niet goed verzorgd, gaan ze dood. Dit is teleurstellend en zonde van je geld. De zijden planten van Silk-ka voorkomen dit. Neem bijvoorbeeld Alocasia. Deze zijden plant gaat een leven lang mee! 

3. Net echt!

Wanneer je investeert in kwalitatieve zijden planten, hoef je niet bang te zijn dat deze er ‘nep’ uitzien. Zo zijn de zijden planten, bloemen en bomen van Silk-ka gemaakt met puur vakmanschap. Hierdoor zijn de zijden planten nauwelijks te onderscheiden van echte planten. 

Volgens onderzoek blijkt dat planten en bloemen positief werken op de gemoedstoestand van mensen. Ze zorgen voor een betere stemming en goede werkhouding. Nu zal je je vast afvragen of dit ook zo is wanneer je planten en bloemen niet echt zijn maar van zijde… Ervaring leert dat kunstbloemen en kunstplanten daarin niet onderdoen vergeleken met echte bloemen en planten. Dat betekent dat mensen net zo blij en actief worden van kunstplanten als van echte planten. Dat is ook niet zo gek als je kijkt naar deze prachtige Monstera, hij is net echt!  

4. Zijden planten zijn een stuk duurzamer

Nog een belangrijk onderwerp is duurzaamheid. We zijn er tegenwoordig erg veel mee bezig, en dat is maar goed ook. Van zijden planten, bomen en bloemen heb een stuk langer plezier. Ook moet je ook stilstaan bij het feit dat echte planten, bomen en bloemen kunstmest en insecticiden nodig hebben. Daarnaast moeten de bloemen en planten gekoeld op transport om zo snel mogelijk bij jou thuis of in de winkel te komen. Dit is allemaal niet al te best voor het milieu, zeker niet als je bedenkt dat de planten en bloemen in sommige gevallen binnen twee weken weggegooit worden. 

Tuurlijk laat het maken van zijden bloemen, planten en bomen ook een Eco-footprint achter. Het produceren is milieubelastend. Maar als je dit vergelijkt met de Eco-footprint van echte bloemen en planten, zie je duidelijk dat je beter kunt kiezen voor de zijde varianten. Van zijden planten, bloemen en bomen heb je simpelweg eindeloos plezier, en dat maakt hierin het grootste verschil! 

5. Hygiëne en allergieën

Voornamelijk in ziekenhuizen en praktijken is het gebruik van zijden planten erg populair. Echte planten en bloemen mogen hier vaak niet eens staan. Dit heeft te maken met het voorkomen van bacterie overlast, schimmels en allergische reacties. Om toch een wat toegankelijker sfeer te creëren in de (vaak wat) kille ruimtes, worden er zijden planten en bloemen neergezet. 

Dit zijn de 5 grootste voordelen van zijden planten. Ben jij overtuigd? Neem dan zeker een kijkje bij de het ruime assortiment zijden planten van Silk-ka

Home Inspiratie Woontrend De voordelen van kunstplanten