0 Winkelmand

6 inrichting tips woonkamer

Misschien is de woonkamer wel de allerbelangrijkste plek van je huis. Hier kom je tot rust, spendeer je tijd met je gezin, partner, vrienden en familie. Het inrichten van de woonkamer is verre van gemakkelijk, zeker wanneer je niet zo goed weet hoe je het moet aanpakken. Met de inrichting kan je alle kanten op en er zijn meerdere factoren die meespelen. Heb jij hulp nodig bij het inrichten van je woonkamer? Probeer dat de onderstaande tips uit!  

1. Kies een woonstijl

We beginnen bij stap één en dit is misschien wel de meeste bepaalde stap voor de uitstraling van je woonkamer: het uitkiezen van een woonstijl. Zoals je waarschijnlijk al weet zijn er tientallen woonstijlen waaruit je kan kiezen. Houdt je van een strakke woonstijl zonder al teveel poespas? Dan is de Scandinavische, moderne of minimalistische woonstijl wellicht iets voor jou! Kies dan voor lichte kleuren in combinatie met donkere kleuren om een mooi contrast te vormen. Ben je meer op zoek naar een uitgesproken woonstijl? Ga dan voor de Kosmopolitisch, Hotel Chique of de Eclectische woonstijl. Ook kan je altijd nog kiezen voor de razend populaire woonstijl Industrieel, die vooral heel robuust en stoer is! 

Er zijn dus veel opties. Bij het kiezen van je woonstijl is het belangrijk dat je goed kijkt naar je eigen behoeftes. Wat heb je nodig? In wat voor sfeer wil je thuiskomen na een lange dag werken? Oriënteer en probeer uit, zo vind je de perfecte woonstijl voor jouw woonkamer! 

2. Bepaal de functies van de ruimte

Bij het inrichten van je woonkamer is het van belang dat al je behoeftes worden vervuld. Wat voor functie moet jouw woonkamer hebben? Zit je graag bij de openhaard of liever bij de televisie? Heb je veel opbergruimtes nodig voor bijvoorbeeld boeken en andere spullen? Of heb je paar kleintjes rondlopen die graag spelen in de woonkamer? Dit zijn allemaal vragen die beantwoordt moeten worden voordat je begint met het inrichten van je woonkamer. 

Tip: Maak een wensenlijst met alle functies. Op die manier creeër je overzicht en kan je aan de hand van je lijst meubels uit gaan zoeken. 

3. Maak gebruik van de hoogtes

Zeker wanneer je een kleine woonkamer hebt, is deze tip erg belangrijk! Het gebruik maken van de hoogtes zorgt er namelijk voor dat de ruimte groter lijkt. Dit doe je bijvoorbeeld door het ophangen van fotolijsten, schilderijen en andere muuraccessoires. Hang bijvoorbeeld meerdere lijsten boven elkaar met mooie prints en persoonlijke foto’s en werk zo naar het plafond toe. Ook het neerzetten van een hoge smalle kast helpt bij het creëren van meer ruimte. 

Wanneer je een hoog plafond hebt en dus hoge muren, is het slim om gebruik te maken van verticale lijnen. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen die grenzen aan het plafond en de vloer. 

4. Geef het een persoonlijke touch

Je woonkamer mag best een persoonlijkheid uitstralen. Je interieur is een weerspiegeling van wie jij bent en wat jij interessant vind. Door het neerzetten van souvenirs, foto’s, kunst en andere persoonlijke accessoires, geef je jouw woonkamer een persoonlijke touch. Dit maakt je woonkamer niet alleen gezellig, maar ook uniek! Het zorgt ervoor dat je echt een eigen plek creëert waar jij je thuis voelt. 

Je woonkamer hoeft er niet uit te zien als een showroom, die zijn er namelijk alleen maar om je te inspireren.

5. Kies één eye-catcher 

Less is more. Kies niet voor vier verschillende eyecatchers. Om de rust te kunnen bewaren in je woonkamer is het belangrijk om één opvallend object neer te zetten, bijvoorbeeld de Hanglamp Murano H33 of de Wandkast Lagonda Brass. Je kunt met kleuren en decoraties de eyecatcher tegemoet komen zodat je woonkamer één geheel vormt.

6. Schakel hulp in

Kom je er niet helemaal uit? Geen paniek! Bij Solfelt staat er een heel team voor je klaar om je verder te helpen. Wij geven jou interieuradvies op maat, zodat jij snel in een perfect gestylde woonkamer zit. Wij luisteren naar al jouw behoeftes en zorgen er samen met jou voor dat jouw droom woonkamer realiteit wordt. Neem telefonisch of via de mail contact met ons op.  

 

 

Home Inspiratie Woontrend 6 inrichting tips woonkamer

Welkom bij Solfelt

Meld je aan bij de Solfelt community en ontvang unieke voordelen.

  • 5% korting op je eerste aankoop
  • Toegang tot exclusieve deals
  • Als eerst de nieuwe collectie
  • Inspirerende nieuwsbrieven
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Eichholtz teddy - Solfelt