0 Winkelmand

Modern

De woonstijl modern is een vrij populair en wordt vaak in stadspanden toegepast. In de basis is de woonstijl simpel, ruim van opzet en herkenbaar aan de strakke lijnen. De meubels zijn functioneel en hebben een ruimtelijke uitstraling. Ook heeft deze woonstijl veel gemeen met andere woonstijlen. Ben jij benieuwd naar de in’s and out’s van dit moderne interieur? Lees dan snel verder en leer meer over het kleurenpalet, de materialen en de meubels.

Wat is de woonstijl modern?

Zoals je hierboven al hebt gelezen is de moderne woonstijl te vergeleken met andere bekende woonstijlen; zo past de moderne woonstijl goed in het straatje van de woonstijlen Scandinavisch en minimalistisch. Modern is, net zoals deze twee woonstijlen, vooral functioneel en strak en oogt vooral luxe en opgeruimd; je vind er weinig poespas. Hierdoor is het geheel ruimtelijk en simplistisch. Maar natuurlijk zijn er ook een aantal verschillen! Die zitten hem vooral in het materiaalgebruik, daar lees je later meer over.

Belangrijke kenmerken zijn strakke lijnen, functioneel design en er is goed over de inrichting nagedacht. In een moderne woning vindt je dan ook grote meubels, zoals een strakke kast, een grote bank, ruime fauteuils en een zwevende televisie. Ook zijn de meeste meubelen rechthoekig, ronde objecten vind je in een modern interieur niet heel vaak terug! Meubels die weggelaten kunnen worden, zoals een tv-kast, worden vaak dan ook niet neergezet. In dit interieur zien we liever 5 grote meubelen dan 10 kleine meubelen!

Het is belangrijk dat de ruimte bij deze woonstijl groot oogt. Het draait hier eigenlijk om een vrij rechttoe-rechtaan geheel. Hierbij worden grafische prints en drukke patronen vooral achterwege gelaten. In een Modern gestylde woning vind je hier en daar designstukken. Denk bijvoorbeeld aan een designbank, zoals de Modulaire bank donkergrijs van Dôme Deco. Maar ook een praktische stijlvolle draaifauteuils kan niet ontbreken, neem bijvoorbeeld de moderne Draaifauteuils Gustav.

Materialen

In een modern interieur wordt van verschillende materialen gebruik gemaakt. Zo komen de materialen chroom, kunststof, steen, hoogglans lak, RVS, glas en glad hout het meest in deze woonstijl terug. Voor de vloer wordt vaak gekozen voor hout of een tapijt. De materialen moeten vooral comfortabel en strak zijn. Daarnaast moet het vakmanschap en kwaliteit uitstralen. Uiteindelijk komen alle elementen samen in een uitgebalanceerd geheel. 

Het kleurenpalet

Het kleurenpalet van de moderne woonstijl is niet heel groot. Er wordt veel gewerkt met contrasten, maar het geheel moet vooral rustig blijven. Bij een modern interieur worden wit en zwart vaak als basiskleuren gebruikt. Maar ook grijs en bruin kunnen niet ontbreken! De muren worden wit gelaten en vervolgens gecombineerd met een donker bruine, houten vloer. Ondanks de strakke lijnen wordt het geheel, dankzij de vloer, toch warm. Wil je het interieur speelser maken? Dan raden we je het aan om er één accentkleur aan toe te voegen, zoals blauw of rood! Dit kun je doen door bijvoorbeeld te kiezen voor een blauwe bank, stoel of fauteuils. Heb je voorkeur aan een neutrale kleur voor de meubels? Dan kan je natuurlijk ook gaan voor accessoires in een fellere tinten. Kies bijvoorbeeld voor een gekleurd kunstwerk zoals de Fotolijst S/4 Organic. Op die manier voeg je toch iets meer kleur toe aan je interieur, maar hoef je niet meteen een rode bank aan te schaffen. 

Must haves

De liefhebbers van de moderne woonstijl zijn niet vies van een beetje kunst. In elk modern interieur zijn prints en schilderijen terug te vinden. Hang werk op van je favoriete kunstenaar, bijvoorbeeld de Prints van Pablo Picasso. Ook het strak ogende Dressoir Aberdeen bruin is onmisbaar in jouw moderne woonkamer; stijlvol maar dient ook nog eens voor een handige opberging! Op zoek naar nieuwe verlichting? Zet dan de Vloerlamp Flynn Bronze finish neer in de woonkamer. Door de fijne sfeerverlichting, die deze designlamp biedt, is jouw moderne woonkamer helemaal af!

Welkom bij Solfelt

Meld je aan bij de Solfelt community en ontvang unieke voordelen.

  • 5% korting op je eerste aankoop
  • Toegang tot exclusieve deals
  • Als eerst de nieuwe collectie
  • Inspirerende nieuwsbrieven
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Eichholtz teddy - Solfelt