0 Winkelmand

Minimalistisch interieur

Rust, licht en ontspanning. Daar draait het om bij de de minimalistische woonstijl. Hierbij mag comfort en luxe zeker niet ontbreken, maar het is ook belangrijk dat er zo min mogelijk elementen zichtbaar zijn. Mensen denken bij een minimalistisch woonstijl vaak aan een heel strak, koel en ongezellig interieur. Maar dit hoeft het niet te worden wanneer je minimalisme op de juiste manier toepast. Hieronder lees je over de belangrijkste kenmerken van een minimalistisch woonstijl, die zeker ook heel warm en gezellig kan zijn!

Wat is een minimalistische woonstijl?

Bij een minimalistische woonstijl staan een aantal kenmerken centraal: basic, clean en strak. Less is more. Alleen de essentiële meubelstukken staan in de woning, waardoor de ruimte opgeruimd oogt. Het overbodige wordt altijd weggelaten als we het hebben over minimalisme. Zorg er daarom voor dat accessoires weggelaten worden en dat de focus op licht en kleuren ligt. Francis Jourdain zei ooit: “Je kunt een huis luxueus inrichten door elementen weg te halen in plaats van toe te voegen”. Dit is precies het geval bij deze woonstijl!

Er wordt bij een minimalistische woonstijl veel gebruik gemaakt van natuurlijk licht, waardoor opzichtige lampen weggelaten kunnen worden. In een minimalistisch interieur zie je dan ook veel grote ramen en glazen deuren. Meerdere ruimtes worden met elkaar verbonden en kleine halletjes en kamertjes worden vermeden. Hierdoor wordt het creëren van lichte ruimtes makkelijker. Toch is het fijn om hier en daar een lamp te hebben in je woning wanneer het donker wordt buiten. Kies dan voor kleine spotjes in het plafond of een strakke lamp zoals de Vloerlamp metaal van Dôme Deco. Deze lamp neem niet veel ruimte in beslag en zorgt voor extra sfeerverlichting in de donkere avonduurtjes.

Het kleurenpalet

Zwart, grijs en wit zijn vaak de basiskleuren bij een minimalistische woonstijl. Vaak gaat dit gepaard met een warme, fleurige tint zoals okergeel, donkerblauw of donkergroen. Bij een minimalistisch woonstijl is het contrast van zwart en wit erg opvallend. Zo hang je bijvoorbeeld zwarte fotolijsten tegen een witte muur. In deze fotolijsten komen stijlvolle zwart-wit printen, zoals deze Prints Ernesto Rigo. De muren worden bij een minimalistisch woonstijl vaak wit gehouden. Wil je een kleur op een muur? Ga dan voor een gedempte toon van een natuurlijke kleur, zoals licht beige. Pas bij voorkeur matte verf toe. zo houd je het kalmerend, maar krachtig.

Materialen

De materialen in de woonkamer spelen een grote rol in de sfeer, daarom is het belangrijk dat deze zorgvuldig gekozen worden. De meest gebruikte materialen in een minimalistisch woonstijl zijn metaal, glas en hier en daar wat gepolijst hout. Houdt het vooral erg simpel als het aankomt op het combineren van verschillende materialen. Voor de vloer wordt vaak gekozen voor een lichtkleurige gietvloer, een strak gelegde houten vloer of een betonnen vloer. Als het gaat om meubels komen de materialen leer, strak hout en metaal vaak naar voren. Kies een aantal topstukken uit en vermijd poespas. Zo vallen meubels met drukke patronen te veel op in een minimalistisch interieur. Laat die dus vooral weg! 

De minimalistische woonstijl kan perfect gecombineerd worden met een andere woonstijl die hier mooi bij aansluit. Neem bijvoorbeeld de Scandinavische woonstijl (link) en de Industriële woonstijl. Door het te combineren van diverse woonstijlen maak jij je interieur helemaal eigen!

Must haves: Only the essentials

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het bij een minimalistische woonstijl erg belangrijk dat overbodige items weggelaten worden, zeker wanneer ze opvallende patronen en kleuren bevatten. Maar natuurlijk zijn er altijd items die wel goed passen in een minimalistische woonkamer, keuken of slaapkamer! Luxe meubels kunnen uiteraard niet missen, neem bijvoorbeeld de luxe Barkruk Cliff Bouclé of de stoere Barkruk Scott Black. Daarnaast zit je ook altijd goed met een witte loungebank! Neem bijvoorbeeld deze heerlijk zachte gestoffeerde Hoekbank Lugano rechts beige. Deze prachtige beige tint maakt de minimalistische woning sfeervol en zeer comfortabel.

Home Inspiratie Woonstijlen Minimalistisch

Welkom bij Solfelt

Meld je aan bij de Solfelt community en ontvang unieke voordelen.

  • 5% korting op je eerste aankoop
  • Toegang tot exclusieve deals
  • Als eerst de nieuwe collectie
  • Inspirerende nieuwsbrieven
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Eichholtz teddy - Solfelt