0 Winkelmand

Kosmopolitisch

Kunst en architectuur staan centraal bij deze eigenzinnige woonstijl. De kosmopolitische woonstijl heeft verschillende kenmerken waaronder een wereldse mix van oude en nieuwe materialen. Liefhebbers van de kosmopolitische woonstijl zijn altijd op zoek naar karakterstukken en zoeken land en zee af voor de mooiste items. De liefde voor architectuur en kunst is terug te zien in boekenverzamelingen, die ook zeker niet weg te denken zijn in dit interieur.

De belangrijkste kenmerken

In een kosmopolitisch interieur vind je veel verschillende kenmerken terug. Eén zeer belangrijk kenmerk is kunst. Klassiek en modern komen hier heel mooi samen. Zo komen er veel klassieke materialen en moderne vormen in voor, zoals een vissengraat vloer. Ook multi inzetbare meubelen en plafondhoge kasten vol boeken zijn erg belangrijk in deze woonstijl. Een kosmopolitisch interieur oogt vaak erg ruim, licht, functioneel maar vooral kunstzinnig.

Vaak wordt de kosmopolitische stijl door elkaar gehaald met de vintage woonstijl. Dat is ook niet zo gek, aangezien er redelijk veel overeenkomsten zijn. Zowel bij de vintage woonstijl als bij de kosmopolitische huisstijl, wordt veel gebruik gemaakt van oude meubels en geschiedenis stukken. Deze items krijgen een nieuw leven, waardoor beide woonstijlen vrij duurzaam zijn! Daarnaast wordt er bij beide woonstijlen veel gebruik gemaakt van wol, bij bijvoorbeeld poefen of kussens. Een mooi item dat zeker niet mag ontbreken in een kosmopolitisch interieur is bijvoorbeeld deze brisbane draaifauteuil van Eichholtz. Het verschil tussen de vintage woonstijl en de kosmopolitische woonstijl zit hem vooral in het kleurgebruik. Bij de vintage woonstijl wordt veel meer met elkaar gecombineerd.

Welke kleuren en materialen komen terug bij kosmopolitisch?

Het kleurenpalet van de kosmopolitische woonstijl is niet erg uitgebreid. Het draait hier vooral om neutrale tinten zoals wit, beige, en zwart. Er wordt ongeveer van drie verschillende kleuren gebruik gemaakt, waardoor het interieur vrij strak oogt.

Zoals al eerder benoemd is, staat kunst centraal bij deze woonstijl. Overal waar je kijkt staan kunstwerken, waardoor er ook veel variatie qua materiaal te vinden is. Aluminium en eikenhout wordt vaak gecombineerd als het gaat om interieur. Ook wol en tweed zijn onmisbaar, net zoals andere zachte stoffen. Voor de vloer wordt vaak gekozen voor mat of hoogglanzend.

Wat zijn de must haves?

Klassieke en eigentijdse spullen gaan moeiteloos samen. Een rondje kringloop kan dus nooit kwaad wanneer je jouw woning wilt inrichten met deze woonstijl. Door deze oude meubels te combineren met design meubels, creëer je binnen no-time de gewenste look. Neem bijvoorbeeld de Marlon Brando sofa. Deze ruimte bank zal fantastisch staan bij een grote houten servieskast van de kringloop! De wereldse look toepassen lukt al snel met een mooie vaas als eyecatcher. Neem bijvoorbeeld de vaas Fly Blue of de vaas Glass Brue. Vergeet ook zeker niet om een groot vloerkleed neer te leggen! Daarnaast spelen boeken ook een grote rol, dit mag dan ook zeker te zien zijn in het interieur. Leg je favoriete kunst boeken als accessoire neer op de salontafel samen met een aantal luxe kandelaren. Wat ook absoluut niet mag ontbreken zijn schilderijen. Onthoud: kunst is de rode draad!

Home Inspiratie Woonstijlen Kosmopolitisch

Welkom bij Solfelt

Meld je aan bij de Solfelt community en ontvang unieke voordelen.

  • 5% korting op je eerste aankoop
  • Toegang tot exclusieve deals
  • Als eerst de nieuwe collectie
  • Inspirerende nieuwsbrieven
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Eichholtz teddy - Solfelt